Mozaiek badkamer

Mozaiek wand

Mozaiek in de mooiste kleuren vindt u in Eindhoven bij EKC

Mozaiek is een kunstvorm waarbij een afbeelding geheel vervaardigd is uit een groot aantal kleine gekleurde steentjes (tesserae), die in een vloer of wand worden gemetseld. De kunstvorm mozaiek is ontstaan in de Griekse en Romeinse tijd waar luxe villas werden voorzien van afbeeldingen van keizers, goden of dagelijkse taferelen.

Ook u kunt uw badkamer of keuken verfraaien met een mozaiek en EKC in Eindhoven kan u alle benodigdheden leveren. Mozaiek tegels heb je tegenwoordig in alle soorten en maten. Het meest bekende mozaiek is de glasmozaiek en marmermozaiek. Onze uitgebreide collectie mozaiek tegels van diverse leveranciers zullen u vast en zeker inspireren. De mogelijkheden met deze kleurrijke steentjes zijn eindeloos, kom ze snel bekijken in onze showroom aan de Kanaaldijk Noord 27a - 29 te Eindhoven en laat u inspireren. Weet u wat u nodig heeft dan kunt u direct een offerte aanvragen voor uw mozaiek creatie.

Een mozaiek kan op twee manieren vervaardigd worden
  • De eerste manier om een mozaiek te maken is door het er ter plekke uit te leggen om ze vervolgens op de ervoor bestemde plaats aan te brengen.
  • De tweede manier is om het mozaiek door middel van een sjabloon van papier, karton of stof op te zetten. De steentjes worden dan in spiegelbeeld en met de bovenzijde onder op het sjabloon gelijmd en vervolgens in het cement gedrukt. Deze methode levert in verhouding tot direct aangebracht mozaiek het meest vlakke resultaat op. Deze methode in het bijzonder word sinds oudsher vooral gebruikt voor het vervaardigen van mozaiek sierranden met geometrische patronen.
Heeft u vragen of wilt u meer informatie over mozaiek en tesserae? Dan kunt u contact op nemen met onze vestiging in Eindhoven via 040 - 243 37 51 of het contactformulier invullen.

Badkameraccessoires
Badkameraccessoires
inloopdouche
inloopdouche